Διαδημοτική Επιχείρηση «Θύαμις Έψιλον»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ - Συντάκτης του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΘΥΑΜΙΣ ΕΨΙΛΟΝ». Συντάκτης του Κοινού Σύμφωνου Συνεργασίας / Σύσταση φορέα.



ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΘΥΑΜΙΣ ΕΨΙΛΟΝ
Ναπολέων Ζέρβα & Πυρσινέλα 2 – Ιωάννινα
ΑΦΜ 998981168- ΔΟΥ Α ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΘΥΑΜΙΣ ΕΨΙΛΟΝ»
είναι Διαδημοτική επιχείρηση των Δήμων
Άνω Καλαμά, Ευρυμενών Ζίτσας, Καλπακίου. Πρόθεση των τεσσάρων Δήμων , αποτελεί η οργάνωση ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού Επιχειρηματικού Οργάνου, το οποίο λειτουργεί από το έτος 2005.


Μερικοί από τους κύριους στόχους της είναι:
- Η με κάθε τρόπο συμβουλευτική ή συμμετοχική ενίσχυση των δραστηριοτήτων που έχουν ανάπτυξη στην περιοχή και η δημιουργία οργανώσεων, εμπορικών, επενδυτικών ή άλλων υποδομών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της (γεωργία, κτηνοτροφία, κλπ).
- Η Αγροτουριστική Ανάπτυξη της περιοχής και η συμμετοχή αμιγώς ή με άλλους φορείς στην υλοποίηση των κατάλληλων επενδύσεων και παρεμβάσεων που τεκμηριωμένα εξασφαλίζουν την αξιοποίηση των σχετικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και πόλων έλξης της περιοχής (φυσικό περιβάλλον, μνημεία κλπ).
- Η κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και η δημιουργία υποδομών που συμβάλλουν σε αυτή.

Ο κ. Δημήτριος Γκαρτζονίκας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με τους τέσσερις Δημάρχους της περιοχής , με τις ενέργειές του προσπαθεί με ιδιαίτερο ζήλο, η επιχείρηση να γίνει ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό «εργαλείο» υλοποίησης και εφαρμογής των έργων και παρεμβάσεων των τεσσάρων Δήμων , με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την προστασία του πολίτιμου οικοσυστήματος της.

Ιανουάριος 2007

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σταύρος Βιρβίλης


ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ «ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ» Μεγάλος στόχος η καθιέρωση του θεσμού

Η απόλυτη επιτυχία χαρακτηρίζει τον απολογισμό της πρώτης γιορτής «Αύγουστος στον Καλαμά» που διοργανώθηκε από την διαδημοτική επιχείρηση «ΘΥΑΜΙΣ ΕΨΙΛΟΝ» των Δήμων Άνω Καλαμά, Ευρυμενών, Ζίτσας και Καλπακίου. Παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στα όρια των τεσσάρων Δήμων, με την στήριξη του προγράμματος Leader Plus, σύμφωνα με τον συντονιστή της επιχείρησης Δημήτρη Γκαρτζονίκα, θεωρείται επιτυχής, δημιουργήθηκε δε ο πρώτος πυρήνας των ανθρώπων που θα αναλάβουν στο μέλλον την τύχη της εκδήλωσης. Στόχος των διοργανωτών ήταν να γίνει θεσμός το πρόγραμμα και με τις απαιτούμενες διορθώσεις που θα επιβάλλει η εμπειρία, να γίνει καλύτερο χρόνο με το χρόνο. Για την πρώτη χρονιά πάντως, ο στόχος που ήταν η διαδημοτική συνεργασία, η παραγωγή στελεχών, το πολιτιστικό δίκτυο, η στήριξη, η συγκέντρωση και ο συντονισμός των ήδη καθιερωμένων επώνυμων εκδηλώσεων, έγινε πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Γκαρτζονίκα. Για την επόμενη χρονιά, σχεδιάζεται η συρρίκνωση του κύκλου των εκδηλώσεων σε δεκαήμερο και ο διαχωρισμός του αθλητικού μέρους από το καθαρά πολιτιστικό κομμάτι, στο οποίο δεσπόζουσα θέση επιφυλάσσεται για το μεγάλο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού σε τέσσερα προβεβλημένα σημεία των Δήμων. Η βάση για την διοργάνωση του εν λόγω φεστιβάλ προκύπτει από την σοβαρή παρακαταθήκη ανθρώπων και εγκαταστάσεων που συνέβαλαν στις πετυχημένες φετινές εκδηλώσεις πολυφωνικού τραγουδιού, στις οποίες συμμετείχαν τα συγκροτήματα του Δήμου Άνω Καλαμά, των Κτισμάτων και του Πνευματικού Κέντρου Μετσόβου, το πολυφωνικό συγκρότημα της Αλβανίας «Μπασκίμι» από τα Τίρανα και το συγκρότημα των Βλάχων του Αντώνη Πότση από την Αλβανία. Το ζητούμενο, τόνισε ο Δήμαρχος Ευρυμενών Μ. Κατσάνος είναι ο «πολιτισμός να γίνει παραγωγικός για την ανάπτυξη» και η διαδημοτική επιχείρηση να έχει «ορατά αποτελέσματα και ορατό μέλλον». Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η πρώτη διοργάνωση αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Άνω Καλαμά Στ. Βιρβίλης, ενώ ο Δήμαρχος Ζίτσας Ν. Σιαπατόρης τόνισε πως απαιτείται η οικονομική στήριξη της κεντρικής εξουσίας για να καταστεί βιώσιμος ο θεσμός. Τα 100.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για την φετινή γιορτή του Αυγούστου στον Καλαμά δεν θα αρκέσουν αν επεκταθούν οι εκδηλώσεις, υποστήριξε ο κ. Σιαπατόρης.



Φωτο: Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου "5Χ5" - Διοργανωτής "Θύαμις Έψιλον"